Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Flexwerkers kunnen met perspectiefverklaring naar de bank

Flexwerkers kunnen met perspectiefverklaring naar de bank
10 dec 2015

Kansen op een baan

Flexwerkers kunnen er met een perspectiefverklaring voor zorgen dat de bank naar de toekomst kijkt, in plaats van naar het verleden. Die verklaring moet de bank het vertrouwen bieden dat het tijdens de looptijd van de hypotheek geen probleem zal zijn om de maandelijkse lasten op te brengen. Het is een soort toekomstvoorspelling door het uitzendbureau. Het uitzendbureau beoordeelt hoe groot de kansen van een flexwerker zijn op een (nieuwe) baan. Daarnaast gaat het bureau uit van de gevolgde opleiding, de regio waarin iemand woonachtig is en of iemand bereid is om (wat) langer te reizen om een baan elders in het land te kunnen accepteren.

Perspectiefverklaring of werkgeversverklaring

De perspectiefverklaring voor flexwerkers lijkt sterk op de werkgeversverklaring waar consumenten in loondienst gebruik van kunnen maken. Zij kunnen die verklaring aan de bank overleggen op het moment dat ze nog geen vast contract hebben, maar de werkgever wel de intentie heeft om die op den duur aan te bieden. De beide verklaringen moeten er bij de hypotheekverstrekker voor zorgen dat deze het aandurft om een hypotheek te verstrekken. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat meer flexwerkers een hypotheek kunnen afsluiten, wanneer de vooruitzichten er goed uit zien. De banken dienen aan de andere kant immers niet zomaar hypotheken te verstrekken die consumenten vervolgens niet kunnen opbrengen wanneer het even tegen zou zitten.

Flexwerkers hebben traditioneel veel moeite om een huis te kopen, zij dienen de jaarcijfers over 3 jaar te overleggen om aan te tonen dat ze een goed en stabiel inkomen vergaren. Met name ZZP-ers en andere zelfstandigen hebben daar veel last van. Dankzij de perspectiefverklaring moet dat verleden tijd worden, het biedt de mogelijkheid al eerder een hypotheek aan te vragen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online