Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ZZP-er lijkt onder de pannen dankzij nieuwe hypotheken

ZZP-er lijkt onder de pannen dankzij nieuwe hypotheken
14 dec 2015

Mogelijkheden bij verschillende banken

Onder andere ABN AMRO en Knab hebben de deuren voor ZZP-ers geopend, net als Aegon. Samen willen de verschillende banken ervoor zorgen dat ook ZZP-ers die nog niet beschikken over 3 jaar aan jaarcijfers in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek. De banken kijken nu naar de toekomst van een zelfstandige, in plaats van naar het (beperkte) verleden. Het is het toekomstperspectief dat leidend is geworden, waardoor meer zelfstandigen de mogelijkheid hebben een hypotheek af te sluiten op basis van de goede vooruitzichten. Het betekent in de praktijk dat het gemakkelijker is geworden om een krediet aan te gaan, iets waar heel de woningmarkt van kan mee profiteren.

Groeiende vraag naar hypotheken voor ZZP-ers

Er is sprake van een groeiende vraag naar hypotheken onder ZZP-ers, die op die manier helpen de woningmarkt als geheel te herstellen. Steeds meer mensen werken als zelfstandige en zorgen er daarmee voor dat ze buiten een vaste werkgever om voor hun inkomen zorgen. Banken konden daar lange tijd niet goed op inspelen met hun hypotheken, iets waar nu gelukkig verandering in lijkt te zijn gekomen. Nog niet alle banken bieden mogelijkheden voor ZZP-ers, al luisteren zij over het algemeen wel beter. De verwachting is bovendien dat ed positieve ontwikkeling voor zelfstandigen zich de komende jaren verder door zal zetten, waar heel de woningmarkt voordeel bij heeft.

De ZZP-er had een aantal jaren grote moeite om een hypotheek af te sluiten, daar lijkt nu gelukkig verandering in te zijn gekomen. Inmiddels lijkt de ZZP-er onder de pannen, nu verschillende banken nieuwe mogelijkheden hebben gecreëerd. Het betekent in de praktijk dat een ZZP-er sneller geld kan lenen, eventueel op basis van specifieke constructies.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online