Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Jongeren en middenstanders hebben moeite hypotheek af te sluiten

Jongeren en middenstanders hebben moeite hypotheek af te sluiten
17 dec 2015

Afgestudeerde jongeren

Met name afgestudeerde jongeren op Curacao en in Nederland hebben moeite om snel een koopwoning te vinden. Zij hebben over het algemeen nog een schuld vanwege hun studie en het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat zij een lening afsluiten om een auto te kunnen kopen. Dit leidt ertoe dat de kredieten vaak al te groot zijn om daarnaast ook nog een hypotheekschuld aan te kunnen gaan. Jongeren hebben daardoor niet de mogelijkheid om op relatief jonge leeftijd een koopwoning te kopen. In plaats daarvan dienen zij lang door te sparen en neemt de vraag naar koopwoningen af. Dat kan vervolgens het herstel van de woningmarkt als geheel in de weg zitten, waardoor het voor de politiek van belang lijkt om hier rekening mee te houden.

Initiatieven om de groepen tegemoet te komen

Zowel in Curacao als in Nederland worden er initiatieven opgestart om de jongeren en middenstanders toch aan een hypotheek te kunnen helpen. In het Caribisch gebied zijn er naast de Postspaarbank initiatieven bekend zoals het Eigen Woning Plan en de Fundashion Kas Popular, die ervoor willen zorgen dat deze groepen gemakkelijker aan een eigen woning kunnen komen. Ook in Nederland zijn er bijvoorbeeld subsidies beschikbaar zoals de Starterslening. Deze maakt het mogelijk om de rentelasten tijdens de eerste paar jaar te drukken, zodat meer jongeren de kans hebben om een eigen woning aan te kopen en hun woonlasten op termijn daarmee te beperken.

Met name jongeren en middenstanders hebben moeite om een hypotheek af te sluiten op Curacao, een probleem waar we ook hier in Nederland mee te maken hebben. Zij hebben over het algemeen relatief vaak schulden en zoeken naar dure woningen. Zij hebben daardoor niet de kans om een hypotheek af te sluiten, wat betekent dat een koopwoning voor hen veelal niet haalbaar is.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online