Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

NHG-hypotheek bij verzekeraars vanaf 2018 duurder

NHG-hypotheek bij verzekeraars vanaf 2018 duurder
21 dec 2015

Tot 0,8 procentpunt rentekorting bij NHG-hypotheek

Op dit moment bieden vooral verzekeraars een rentekorting tot 0,8 procentpunt op de hypotheekrente, wanneer een hypotheeknemer gebruik maakt van een NHG-hypotheek. Daar zal vanaf 2018 verandering in gaan komen, omdat de verzekeraars dan net als de banken te maken krijgen met strengere regels. Voor de banken is daar op dit moment al sprake van, om te voorkomen dat we opnieuw te maken krijgen met een crisis op de woningmarkt en uiteindelijk ook binnen de reële economie.

Strengere regels voor verzekeraars

De verzekeraars hadden tot nu toe weinig last van de strengere regels, hier was nog geen sprake van. Daar zal vanaf 2018 verandering in gaan komen. Dit zal onder andere betekenen dat er voor consumenten minder voordeel beschikbaar is op het moment dat zij een NHG-hypotheek willen afsluiten. Hoe de gevolgen direct zullen zijn is op dit moment nog niet bekend, feit is dat het verstandig lijkt om in ieder geval voor die tijd een hypotheek af te sluiten. Of de strengere regels er in 2018 toe zullen leiden dat de woningmarkt moeite heeft zich verder te herstellen zullen we tevens moeten bezien, het is nu nog te vroeg om daar uitspraken over te kunnen doen.

Banken en verzekeraars bieden een aantrekkelijke rentekorting uit wanneer de huizenkoper kiest voor een NHG-hypotheek. Er is in dat geval sprake van een beperkt risico, waardoor de geldverstrekker een minder hoge vergoeding nodig heeft om het uitgeleende geld te verantwoorden. Vanaf 2018 zullen de regels voor verzekeraars strengen worden, waardoor zij minder korting zullen kunnen bieden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.