Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Rabobank kijkt naar mogelijkheden adviesrol

Rabobank kijkt naar mogelijkheden adviesrol
22 dec 2015

Problemen met de Rabobank hypotheek

De beide veranderingen brengen problemen rondom de Rabobank hypotheek met zich mee. Nieuwe wetgeving verplicht banken om meer financiële buffers aan te houden wanneer zij hypotheken verstrekken, om te voorkomen dat er opnieuw een kredietcrisis plaats kan vinden. Dit brengt hogere kosten met zich mee, waardoor onder andere de Rabobank zoekt naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Ook andere banken hebben daarmee te maken, de Rabobank vangt als grootste speler nu ook de grootste klappen. Het lijkt er wat dat betreft op dat de bank de mogelijkheden onderzoekt om vooral advies te bieden, waarbij andere hypotheekverstrekkers vervolgens voor het verstrekken van de hypotheek kunnen zorgen.

Adviesbank in plaats van hypotheekbank

Op dit moment is de Rabobank nog een ware hypotheekbank, andere adviseurs wijzen juist vaak naar de Rabobank om daar de hypotheek af te sluiten. Als de Rabobank de kosten verder wil drukken is het onder andere de moeite waard te onderzoeken of het niet beter is vooral een adviesrol te gaan spelen. De Rabobank zou consumenten dan kunnen adviseren, over een hypotheek die zij bijvoorbeeld bij een (online) dochteronderneming kunnen afsluiten. Of de Rabobank zich inderdaad die kant op zal gaan bewegen valt uiteraard te bezien. Feit is dat de bank op zoek zal moeten naar een nieuw businessmodel voor hypotheken, nu andere hypotheekverstrekkers er beter in slagen op de kleintjes te letten.

De Rabobank geldt traditioneel als de grootste hypotheekbank van Nederland, het is sinds jaar en dag de marktleider op dit gebied. Daar lijkt de laatste jaren verandering in te komen. De andere grootbanken timmeren aan de weg en ook nieuwe initiatieven bieden hypotheken aan. De Rabobank heeft last van de toegenomen concurrentie en dient bovendien grotere buffers aan te houden om aan de wetgeving te voldoen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online