Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt blijft zich verder herstellen

Woningmarkt blijft zich verder herstellen
24 dec 2015

Utrecht als voorbeeld voor de rest van Nederland

Het valt vooral op dat het goed gaat in Utrecht, de provincie liet een stijging van 30% zien ten opzichte van het afgelopen jaar. In Flevoland verliep de ontwikkeling het minst positief, al was er ook daar sprake van een stijging van 8,6%. Over heel de linie is er wat dat betreft sprake van herstel, het zijn de grootstedelijke gebieden die het best lijken te presteren. Bovendien was er sprake van een stijging binnen alle verschillende soorten woningen. Bij appartementen was de stijging het minst groot, de stijging onder vrijstaande woningen was aan de andere kant juist wel erg goed. Ten opzichte van oktober van dit jaar waren alle woningtypen wat dat betreft minder populair, wat zou kunnen duiden op een piek in die maand.

Meer hypotheken afgesloten

Er werden daarnaast ook meer hypotheken afgesloten in november van dit jaar. Het aantal lag 17% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, maar aan de andere kant 10% lager dan een maand eerder in oktober. Het aantal executieveilingen was tevens hoger dan een jaar eerder, wat aan de andere kant aangeeft dat nog niet iedereen uit de problemen is. Het lijkt wat dat betreft van belang om de ontwikkelingen op de woningmarkt nauwgezet in de gaten te houden en er aan de hand daarvan voor te zorgen dat er niet opnieuw problemen ontstaan.

De woningmarkt herstelt zich sinds enkele jaren, een ontwikkeling waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen. Ook vorige maand was er weer sprake van herstel, er werden in november flink meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster, die aangeven dat er 14.545 woningen werden verkocht, terwijl dat er vorig jaar nog maar 11.696 waren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online