Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Kwart huizenkopers kiest voor maximale hypotheek

Kwart huizenkopers kiest voor maximale hypotheek
9 jan 2016

Diverse redenen om minder te lenen

Een groot deel heeft daarnaast het idee dat het inkomen de komende jaren nog op zal lopen, een klein deel denkt daarvan afhankelijk te zijn om een droomhuis te kunnen kopen. 57% van de huizenkopers vindt het onnodig een maximale hypotheek aan te gaan voor een geschikte woning, een kwart wenst in de toekomst minder te gaan werken. Iets minder dan een kwart is onzeker over de toekomst en kiest er daarom voor nu niet maximaal te lenen. Vooral de prijsonderhandelingen leveren huizenkopers veel stress op, over het algemeen kunnen de ouders daarbij een belangrijke rol spelen. Veel stellen zoeken online informatie op en bezoeken een hypotheekadviseur. Slechts 1 op de 5 huizenkopers geeft aan het volledig zelf te doen, zij gaan zelf op zoek naar advies en handelen op basis van die informatie.

Meerderheid gaat naar hypotheekadviseur

De meerderheid van de mensen (62%) gaat voor een onafhankelijk advies naar een hypotheekadviseur. In overleg bepalen zij de beste hypotheekvorm. Volgens huizenkopers biedt dat bovendien meer zekerheid over de betaalbaarheid op de lange termijn, het geeft een prettig gevoel om daar samen aan te rekenen en daar op die manier inzicht in te krijgen. Slechts 4% van de huizenkopers noemt de hypotheekrenteaftrek als een belangrijke overweging voor de hypotheekvorm, het lijkt erop dat mensen er vooral zeker van willen zijn dat zij de maandlasten nu en in de toekomst goed kunnen blijven betalen.

Een kwart van de huizenkopers in Nederland kiest voor een maximale hypotheek, de rest geeft er de voorkeur aan niet maximaal te lenen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nationale Nederlanden, die 1.000 Nederlanders ondervroeg. Kopers gaan er over het algemeen vanuit dat zij de kosten op lange termijn kunnen dragen met hun huidige inkomen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online