Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt in Enschede doet het opmerkelijk goed

Woningmarkt in Enschede doet het opmerkelijk goed
4 feb 2016

Veel studenten in Enschede en omgeving

Volgens makelaars uit de regio lijkt het onder andere te maken te hebben met het grote aantal studenten in Enschede. Onder andere op de Universiteit Twente bevindt zich een grote groep studenten die al langere tijd op zoek is naar een woning en inmiddels de kans grijpt nu de rente laag staat. Daarnaast hebben die studenten vaak lang in de stad gewoond, waardoor ze daar nog hun contacten hebben indien ze de laatste jaren ergens anders hebben gezeten. De stad heeft een band met hen opgebouwd, waardoor ze na verloop van tijd vanzelf weer terug keren. Het aantal verkopen in de stad lijkt tevens te maken te hebben met het feit dat het centrum behoorlijk aantrekkelijk is.

Centrum van de stad aantrekkelijk

Het centrum van Enschede beschikt over een groot aantal voorzieningen. Er ontstaat een trend zoals we die bijvoorbeeld ook zien in Groningen en Leiden. Ook dat zijn relatief kleine steden, met een groot aantal studenten en veel voorzieningen in de stad. Het lijkt ervoor te zorgen dat de woningmarkt in dergelijke steden weer goed op stoom is. Aan de andere kant is er nog geen sprake van oververhitting zoals in Amsterdam en ook enigszins in Utrecht. In die steden lopen de prijzen te snel op, waardoor er opnieuw sprake lijkt van een bubbel die de komende tijd wellicht een keer zal gaan barsten.

De woningmarkt in Enschede doet het opmerkelijk goed, het gaat er een stuk beter dan in andere gemeenten er omheen. De prijzen stijgen er niet zo hard als elders in het land, de verkopen zitten wel al enige tijd in de lift. Het zorgt ervoor dat er relatief veel goedkope appartementen en vrijstaande woningen beschikbaar zijn, van mensen die onlangs een andere woning kochten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.