Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Variabele rente op hypotheek levert bijna geld op

Variabele rente op hypotheek levert bijna geld op
16 feb 2016

Geld toe op de hypotheek

Klanten verdienen bijna geld aan de hypotheek die zij hebben. Het klinkt wellicht wat vreemd, het heeft te maken met een technische oorzaak. De ING heeft net als andere banken tienduizenden hypotheken verkocht gekoppeld aan de Euribor rente. Dat betekent dat de hypotheekrente stijgt of daalt, afhankelijk van de ontwikkeling van de Euribor. Er geldt een opslag voor bijvoorbeeld 0,7 procentpunt bovenop de Euribor. Sinds enige tijd is de Euribor negatief, bij een voldoende lage rentestand betekent dit dat ook de hypotheekrente voor klanten negatief zou kunnen worden. Banken kunnen daar niet zomaar van afwijken, ze hebben de voorwaarden immers opgenomen in hun hypotheekproduct.

Euribor nog verder gedaald

De Euribor daalt al langere tijd, het tarief voor 1 maand bedraagt op dit moment -0,24 procent per jaar. Dat betekent dat er geld vergoedt wordt aan een ieder die geld uitleent. Klanten die een opslag van 0,7 procentpunt betalen kunnen inmiddels rekenen op een tarief van 0,46% voor hun hypotheek. Indien de Euribor de komende tijd nog verder zakt is het zelfs mogelijk dat zij geld gaan verdienen aan hun hypotheeklening of daar in ieder geval geen kosten meer voor hoeven te maken. In onder andere België en Spanje is het al eerder voorgekomen dat consumenten een negatieve rente over hun hypotheek vergoed kregen, waardoor het geld oplevert om een woning te kopen en die te financieren.

Een variabele rente op een hypotheek levert bijna geld op. Klanten van ING, Westland Utrecht, SNS en een aantal andere banken kunnen met een glimlach hun nieuwe hypotheekrente tegemoet zien. De variabele rente op basis van de Euribor zakte deze maand tot 0,46 procent en lager, waardoor de klanten bijna geld toe krijgen op hun hypotheek.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online