Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt in Noord-Nederland komt op stoom

Woningmarkt in Noord-Nederland komt op stoom
29 feb 2016

Stijging van de huizenprijzen

Bovendien is er sprake van een stijging van de huizenprijzen, waarmee de noordelijke provincies een landelijke trend volgen. Landelijk gezien lagen de prijzen afgelopen januari zo’n 4,1% hoger dan een jaar eerder. Volgens Stuursma heeft dat onder andere te maken met de lage rente van dit moment. Die maakt het gemakkelijker om een hypotheek af te sluiten bij de bank, waardoor de vraag naar woningen ook in het noorden van Nederland de laatste tijd toe begint te nemen. Aan de andere kant liggen de prijzen nog altijd 15,3% lager dan voor de piek in 2008. Er is ook in Noord-Nederland nog wel wat werk aan de winkel om de woningmarkt er weer helemaal bovenop te brengen.

Steden en zanddorpen in Noord-Nederland

In Drenthe zijn het vooral de steden zoals Meppel, Hoogeveen, Emmen en Assen die goede cijfers laten zien. Het aantal verkopen neemt er toe en ook de prijzen beginnen weer op te lopen. In de veendorpen gaat het echter een stuk minder goed, met name de kleinere plaatsen hebben te maken met krimp. Ook in Oost-Groningen is er volgens de NVM-makelaars nog sprake van een kopersmarkt, het is daar nog lastig om een woning te verkopen. Toch glooit er hoop aan de horizon, omdat het bijvoorbeeld in Groningen en Drenthe al een stuk beter gaat met de woningmarkten in de verschillende steden.

De woningmarkt in Noord-Nederland laat goede cijfers zien, in januari werd een derde meer huizen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Landelijk gezien doen Groningen en Drenthe mee in de top. Volgens Wim Stuursma van NVM Drenthe vindt vooral het nieuwe aanbod op Funda gretig aftrek, nieuw aanbod wordt vaak binnen 2 - 4 weken verkocht.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online