Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

10 jaar rentevast voor het eerst mogelijk voor minder dan 2 procent rente

10 jaar rentevast voor het eerst mogelijk voor minder dan 2 procent rente
1 mrt 2016

Onrust op de financiële markten

De gemiddelde rente voor een NHG-hypotheek bij 10 jaar rentevast bedraagt nu 2,17%. Enkele weken geleden werd de grens van 2,3% doorbroken, wat aangeeft dat de rente opnieuw in een vrije val terecht lijkt te zijn gekomen. Het heeft onder andere te maken met de onrust die er de laatste tijd is ontstaan op de financiële markten. Het monetaire beleid zorgt er samen met die onrust voor dat de rente de laatste tijd flink afneemt. Analisten verwachten daarom dat ook andere hypotheekverstrekkers binnenkort de mogelijkheid hebben om de rente bij een rentevaste periode van 10 jaar onder de 2% aan te bieden. SNS hanteert al een tarief van 2% per jaar, ABN AMRO zit met z’n label MoneYou op datzelfde niveau en zoals gezegd zit eenArgenta hypotheekal op 1,95%.

Concurrentie op de hypotheekmarkt

Dit heeft overigens niet alleen te maken met de situatie op de financiële markten, het gaat ook om de concurrentie op de hypotheekmarkt. Er zijn de laatste tijd een aantal nieuwe aanbieders bijgekomen, bijvoorbeeld in de vorm van pensioenfondsen en verzekeraars. Dat betekent dat het marktaandeel van de grootbanken de laatste jaren flink afneemt, zij dienen daarom ook steeds vaker scherpe tarieven neer te zetten om klanten te kunnen binden. De tarieven voor hypotheken zonder NHG liggen op dit moment nog aanmerkelijk hoger, waardoor er nog wel wat rek in de tarieven lijkt te zitten.

Een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar is voor het eerst beschikbaar voor minder dan 2% per jaar. Het Belgische Argenta en Hypotrust bieden goedkope hypotheken aan, die slechts 1,95% of 1,99% per jaar kosten bij een rentevaste periode van 10 jaar. Het gaat om NHG-hypotheken, volgens analisten zullen andere hypotheekverstrekkers wellicht volgen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online