Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Tulp Hypotheken gaat vanaf half mei in Nederland van start

Tulp Hypotheken gaat vanaf half mei in Nederland van start
22 mrt 2016

500 miljoen aan hypotheken

Tulp Hypotheken zal naar eigen zeggen €500 miljoen aan hypotheken gaan verstrekken. De financiering hiervan komt voor rekening van banken, beleggingsinstellingen en buitenlandse institutionele beleggers. Met name dat laatste is opvallend en interessant, aangezien dit lijkt aan te geven dat meer buitenlandse spelers interesse beginnen de krijgen in de Nederlandse hypotheekmarkt. Verschillende adviseurs zullen de hypotheken van Tulp Hypotheken gaan verkopen. Het beheer hiervan zal in handen zijn van hypothecair dienstverlener Stater.

Meer buitenlandse aanbieders

Er zijn de laatste tijd vaker buitenlandse aanbieders bijgekomen op de Nederlandse hypotheekmarkt. Tulp Hypotheken lijkt daarmee onderdeel van een grotere trend, die ervoor moet zorgen dat er meer concurrentie ontstaat op de Nederlandse markt. Dat lijkt voorlopig te lukken, aangezien het marktaandeel van de 3 grootbanken in Nederland sinds kort onder de 50 procent is gezakt. Zij hadden voorheen een groot deel van de markt in handen, nu is daar nog minder dan de helft van over. Tulp Hypothekene wil zich gaan onderscheiden met ruimere mogelijkheden tot vervroegde aflossing. Bij de meeste hypotheekverstrekkers mag men 10% vervroegd aflossen, bij Tulp Hypotheken wil men naar 25% aflossen zonder boeterente. In hoeverre Tulp Hypotheken erin zal slagen een groot marktaandeel te veroveren valt te bezien, feit is dat consumenten meer mogelijkheden hebben dan alleen de grootbanken die de markt traditioneel in handen hebben.

Er komt een nieuwe hypotheekverstrekker bij in Nederland. Het gaat om Tulp Hypotheken, een aanbieder die half mei van start gaat. De verstrekker gaat zich richten op hypotheken voor de aankoop of verbouwing van bestaande woningen. Het gaat voorlopig uitsluitend om annuïteitenhypotheken, de meest gekozen vorm door woningbezitters.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.