Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woonbootbewoners dreigen met rechtszaak tegen ING

Woonbootbewoners dreigen met rechtszaak tegen ING
29 mrt 2016

Oversluiten blijkt lastig

Eigenaren van woonboten zouden als alternatief terecht kunnen bij de Rabobank. Indien ING inderdaad volledig stopt met de financiering van woonboten is dat de enige overgebleven aanbieder. Dat betekent dat het voor een groot deel lastig is om de hypotheek over te sluiten. De Rabobank heeft de markt in handen, waardoor er volgens bijvoorbeeld de Landelijke Woonboot Organisatie (LWO) teveel macht bij de bank komt te liggen. Bovendien bestaat het risico dat het een stuk lastiger wordt om een hypotheek voor een woonboot af te sluiten. In dat geval is de kans groot dat de prijzen voor woonboten enorm zullen dalen, waardoor een groot aantal eigenaren in de financiële problemen zal komen.

Landelijke Woonboot Organisatie

De LWO heeft aangegeven een rechtszaak te gaan starten tegen ING. Volgens de secretaris van de organisatie zijn de eerste inspanningen gericht op een periode van onderhandelen. De LWO wil een overgangsperiode of een schadevergoeding van ING, zodat eigenaren de mogelijkheid hebben naar alternatieven te zoeken of hun woonboot nog voor een eerlijke prijs te verkopen. Indien het niet lukt om er onderling met ING uit te komen zal de organisatie naar de rechter stappen. In de praktijk is ING al gestopt met het verstrekken van de hypotheken en brengt ook het nieuws op zich al negatieve gevolgen met zich mee. Dat ING pas per 1 oktober officieel stopt met het verstrekken van hypotheken aan woonbooteigenaren lijkt wat dat betreft minder ter zake te doen.

ING geldt als de grootste hypotheekverstrekker aan eigenaren van woonboten. De bank heeft echter aangegeven daarmee te zullen stoppen. De woonbootbewoners komen in actie en dreigen nu met een rechtszaak. ING moet over de brug komen en eventuele financiële nadelige gevolgen compenseren. Het gaat om in totaal zo’n 1 miljard aan hypotheken.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online