Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vereniging Eigen Huis niet eens met kritiek Consumentenbond op aanpassen hypotheek

Vereniging Eigen Huis niet eens met kritiek Consumentenbond op aanpassen hypotheek
31 mrt 2016

Adviseur voor grote aanpassingen

De Consumentenbond pleit ervoor dat we nog slechts voor grote aanpassingen in de hypotheek gebruik maken van een hypotheekadviseur. De VEH is aan de andere kant een stuk kritischer. Volgens de vereniging is het ook bij kleine aanpassingen aan de hypotheek in veel van de gevallen verstandig om toch een adviseur in te schakelen. Een kleine wijziging kan grote (fiscale) gevolgen hebben, het is als consument niet altijd mogelijk om die volledig te overzien. In die gevallen kan een adviseur van grote toegevoegde waarde zijn. Het eenmalige tarief dat de hypotheekadviseur daarvoor in rekening brengt staat dan op geen enkele manier in verhouding tot de te besparen kosten, waardoor het een goed idee is daar in te investeren.

Vereniging Eigen Huis is kritisch

De Vereniging Eigen Huis snapt niet goed dat de Consumentenbond ervoor kiest consumenten op te roepen niet zomaar meer gebruik te maken van een hypotheekadviseur. De bond stelt voor dat consumenten voortaan zelf handelen wanneer zij extra geld in een spaarhypotheek willen storten of wanneer ze de hypotheek willen oversluiten naar een andere rente. Of consumenten zich daar ook daadwerkelijk prettig bij voelen valt te bezien. De kans is wat dat betreft groot dat de hypotheekadviseur toch van grote toegevoegde waarde blijft bij het veranderen van de hypotheek, ook al gaat het om een slechts kleine wijziging.

De Consumentenbond geeft aan dat het vaak veel te duur is om de hypotheek aan te passen. Volgens de bond wordt consumenten ook bij kleine aanpassingen in de hypotheek een adviseur opgedrongen, terwijl dat niet altijd nodig zou zijn. De Vereniging Eigen Huis (VEH) is het daar niet mee eens. We moeten volgens de vereniging niet te licht denken over aanpassingen aan de hypotheek.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.