Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Huizenprijzen Nederlandse woningmarkt lopen verder op

Huizenprijzen Nederlandse woningmarkt lopen verder op
16 apr 2016

Gemiddelde prijs zo’n 2,9 procent hoger

In heel de Eurozone lag de prijs van een woning in het vierde kwartaal van vorig jaar zo’n 2,9% hoger dan in de laatste drie maanden van 2014. Dat geeft aan dat de woningmarkten in heel Europa weer in de lift zitten. Bovendien laat het zien dat de woningmarkt in Nederland het wat dat betreft goed doet, de prijzen stijgen harder dan in een aantal andere landen. In de gehele Europese Unie lagen de prijzen gemiddeld 3,8% hoger dan een jaar eerder. Wat dat betreft doet de Eurozone het iets minder goed dan de Europese Unie als geheel. Dat lijkt vooral te maken te hebben met enkele sterke dalers, zoals Italië die een flinke invloed heeft op het gemiddelde.

Sterkste stijgingen in Zweden, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk

Er zijn ook landen in Europa en zelfs binnen de Eurozone waar de prijzen harder stijgen dan in Nederland. Het gaat dan bijvoorbeeld om Zweden, waar de woningen afgelopen jaar 14,2% duurder waren dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook in Hongarije was er sprake van een sterke stijging, de woningen werden daar in een jaar tijd gemiddeld 10,3% meer waard. Het Verenigd Koninkrijk sluit de top-3 af, daar liepen de prijzen op met gemiddeld 7,1%. In Kroatië was er juist sprake van een flinke daling, de woningen werden daar in een jaar tijd gemiddeld 2,1% minder waard, net als op Cyprus waar de huizenprijzen met 0,6% terug liepen.

De huizenprijzen op de Nederlandse woningmarkt lopen al langere tijd op, net als in een groot aantal andere Europese landen. Nederlandse woningen waren tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar gemiddeld 4,7% duurder dan in de laatste drie maanden van 2014. Dat blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.