Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Voorwaarden hypotheek bepalen mogelijkheden tot meenemen

Voorwaarden hypotheek bepalen mogelijkheden tot meenemen
5 mei 2016

Voorwaarden van de hypotheek

Of het mogelijk is om de hypotheek mee te nemen hangt af van de aanwezigheid van een zogeheten "verhuisregeling". In veel van de gevallen is dit mogelijk, maar bij sommige budgethypotheek ontbreekt die mogelijkheid. Het betekent dat het mogelijk is om nu een scherpe rente af te sluiten. Bij een eventuele verhuizing moet er echter een nieuwe hypotheek komen. Dat brengt kosten met zich mee en kan er bovendien toe leiden dat er een hogere rente ontstaat. Het is daarom de moeite waard om op voorhand alvast na te denken over verhuizen en de voorwaarden van de hypotheek erop na te slaan. Dit biedt mogelijk een besparing op de lange termijn, ook wanneer dat nu betekent dat de budget hypotheek helaas niet de beste keuze vormt.

7x verhuizen tijdens ons leven

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat we gedurende ons leven gemiddeld 7x verhuizen. Bij een levensverwachting van 80 jaar betekent dit dat we iedere 11,5 jaar op zoek gaan naar een nieuwe woning. We verhuizen van het ouderlijk huis naar een huurappartement en vervolgens naar een koopappartement. Daarna kopen we een eensgezinswoning en vervolgens een twee-onder-één-kap. Uiteindelijk komen we terecht in een vrijstaand huis en verhuizen we eventueel nog naar een kleinere bungalow. Uiteraard geldt dat niet voor iedereen, maar feit is dat een verhuisregeling in de hypotheek van toegevoegde waarde kan zijn. Klanten doen er daarom verstandig aan om de voorwaarden op voorhand goed door te nemen.

De voorwaarden van een hypotheek zijn van groot belang voor zij die denken aan verhuizen. Het is in sommige gevallen mogelijk om de huidige hypotheek mee te nemen naar een volgende woning. Dat biedt de mogelijkheid om de huidige lage rente vast te houden en ook in de toekomst de hypotheeklasten te kunnen drukken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.