Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Verplaatsbare woningen in Limburg helpen woningmarkt te ontlasten

Verplaatsbare woningen in Limburg helpen woningmarkt te ontlasten
12 mei 2016

Plannen naar de Verenigde Staten Het grote voordeel daarvan is dat de woningen geen gasaansluiting nodig hebben. Bovendien liggen er zonnepanelen op het dak om een deel van de eigen energie op te wekken. De snelle bouwtijd en energiezuinige maatregelen helpen de vaste lasten laag te houden. De 10 verplaatsbare woningen in Panningen moeten ervoor zorgen dat de druk op de woningmarkt daar af zal nemen. Momenteel wachten inwoners er 1,5 - 2 jaar op een geschikte woningen. De plannen hebben bovendien ook in Amerika tot interesse geleid. Daar bestaat al veel langer de wens tot meer sociale huurwoningen. Het One-concept van Heijmans maakt het mogelijk om de woningen te verplaatsen op het moment dat de vraag afneemt of elders oploopt. Wonen Limburg wil er de komende tijd voor gaan zorgen dat er bovendien 30 woningen bij gaan komen in Weert.

De stad van de toekomst Ook in Amsterdam werkt men aan plannen voor verplaatsbare woningen, bijvoorbeeld op de kop van het Java-eiland. Dit moet er uiteindelijk voor gaan zorgen dat er een stad van de toekomst kan gaan ontstaan. De One-concept woningen kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met een Powerwall-batterij van Tesla. Op die manier ontstaan er woningen die hun eigen elektriciteit kunnen opwekken en die vervolgens kunnen opslaan. Het moet op termijn een revolutie gaan worden op de statische woningmarkt zoals we die op dit moment kennen.

Wonen Limburg gaat in Panningen 10 verplaatsbare woningen ontwikkelen. Dat gebeurt op basis van het One-concept van Heijmans dat ook in Amerika aansluiting weet te vinden. De woningcorporatie wil er daarmee voor zorgen dat de druk op de woningmarkt af zal nemen. Het gaat om verplaatsbare eenpersoonswoningen die voor het koken en verwarmen gebruik maken van elektrische installaties.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.