Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Voordelen NHG hypotheek vaak duidelijker dan de nadelen

Voordelen NHG hypotheek vaak duidelijker dan de nadelen
14 mei 2016

Voordelen van een NHG hypotheek

Een groot deel van de huizenkopers is zich goed bewust van de voordelen van een NHG hypotheek en maakt daar daarom graag gebruik van wanneer zij een woning kopen. Het betekent in veel van de gevallen dat ze een korting krijgen op de hypotheekrente. Deze kan oplopen tot 0,6 procentpunt. Dat scheelt bij een hypotheek van €250.000 een bruto bedrag aan maandlasten van €1.500. Dat betekent iedere maand €125 minder aan bruto maandlasten, wat het verschil kan maken tussen het net wel of net niet kunnen kopen van een bepaalde woning. Daar komt bij dat er sprake is van een financieel vangnet. De NHG komt vooral van pas bij het verliezen van een baan of een scheiding, waardoor de woning onbetaalbaar blijkt en er een restschuld achter dreigt te blijven.

De nadelen van een NHG hypotheek

Uit onderzoek van NIBC Direct blijkt echter dat de nadelen van een NHG hypotheek veel minder mensen duidelijk zijn. Huizenkopers dienen er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat zij kosten betalen voor het afsluiten van de garantie. Daarnaast zal een hypotheekverstrekker over het algemeen strikte verstrekkingsnormen hanteren. Dat heeft te maken met de lage rentevergoeding en de aanvullende voorwaarden waarvan sprake is. Veel mensen zijn zich hier niet goed van bewust. Het is daarom verstandig een onafhankelijke hypotheekadviseur te vragen naar de voor- en nadelen van de NHG hypotheek, om daar vervolgens een goede keuze uit te kunnen maken.

Sinds de sterke daling van huizenprijzen in 2008 sluiten huizenkopers graag een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wat zijn daar eigenlijk de voordelen en de nadelen van? Het afsluiten van een NHG hypotheek brengt extra kosten met zich mee, maar leidt aan de andere kant ook tot meer zekerheid.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online