Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Aantrekkende woningmarkt helpt ook woonwinkels uit het slop

Aantrekkende woningmarkt helpt ook woonwinkels uit het slop
19 mei 2016

8,6% hogere omzet

Met name in de Randstad nam de omzet van woonwinkels toe. De meubel-, vloerbedekking- en keukenverkopers wisten in de eerste drie maanden betere cijfers te schrijven. Dat stelt INretail op basis van eigen onderzoek. De totale omzet van woonwinkels lag tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 8,6% hoger dan in die periode een jaar eerder. In de Randstad was er zelfs sprake van een stijging van 19%, waardoor die woonwinkels het gemiddeld het best wisten te doen. Met name de woningtextielwinkels zagen een flinke stijging. Het is vooral de verhitte situatie op de woningmarkt in de Randstad die ertoe lijkt te leiden dat de woonwinkels in die regio het op dit moment erg goed doen.

Verhuizingen dankzij aantrekkende woningmarkt

Mensen die verhuizen zullen over het algemeen ook investeren in woningstoffering. Volgens INretail kunnen de woonwinkels de woningmarkt wat dat betreft dankbaar zijn. Nu die weer in beweging komt kiezen meer mensen ervoor om ook weer naar de woonwinkels te gaan en daar nieuwe aankopen te doen. Ook de slaapspeciaalzaken en woonwinkels met meerdere assortimenten wisten een plus te behalen. Zij slaagden er zelfs in om de omzet met dubbele cijfers te laten groeien. De keukenverkopers draaiden gemiddeld 4,9% meer omzet. Zij wisten vorig jaar echter al te profiteren van een plus van 17%, waardoor de groeit krachtig is, maar van relatief korte duur lijkt.

De woningmarkt trekt al een tijdje aan. De onafhankelijke hypotheekadviseurs, makelaars en notarissen merken dat al langer, nu komen daar ook de woonwinkels bij. Gedurende het eerste kwartaal van dit jaar hebben ze kunnen profiteren van de opleving van de woningmarkt, zij wisten een betere omzet te draaien dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.