Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Zonder vast contract een huis kopen wordt gemakkelijker

Zonder vast contract een huis kopen wordt gemakkelijker
21 mei 2016

Hypotheken voor flexwerkers

Het consortium van deze bedrijven wil zich richten op flexwerkers die graag een hypotheek willen aanvragen, maar daar nu over het algemeen niet voor in aanmerking komen. Zij hoeven niet langer een vast contract te kunnen overleggen. In plaats daarvan zijn het de kansen die zij hebben op de arbeidsmarkt die gaan bepalen of het mogelijk wordt een woning aan te kopen. Dat is een bijzondere zet van de verschillende betrokken bedrijven. Tot nu toe kijken de hypotheekverstrekkers vooral naar het arbeidsverleden en de huidige zekerheden. Op basis daarvan proberen zij in te schatten of iemand de hypotheek nu en in de toekomst op kan brengen. De huidige flexibiliteit op de arbeidsmarkt leidt er echter toe dat er steeds minder vaak sprake is van een vaste aanstelling.

Blik op de toekomst

De bedrijven gaan gebruik maken van een Arbeidsmarktscan. Ze willen op die manier proberen in te schatten hoe het huidige arbeidsverleden, de huidige situatie en het toekomstperspectief eruit zien. Met name die toekomst wordt van groot belang. Een onderbouwde score bepaalt voor de geldverstrekkers of de arbeidskracht in aanmerking kan komen voor een hypotheek. Unique zal er onder andere voor zorgen dat de aanvragers concreet advies krijgen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De verschillende bedrijven willen er op die manier voor zorgen dat het ook voor de huidige generatie beter mogelijk wordt om een hypotheek aan te vragen en die vervolgens ook te kunnen dragen.

Jongeren die een huis willen kopen krijgen vaak nul op het rekest wanneer zij geen vast contract hebben bij hun werkgever. Het is voor hen daarom vaak lastig om een hypotheek aan te vragen. Daar gaat verandering in komen. Een consortium van Unique, Intelligence Group, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek gaat het gemakkelijker maken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.