Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Lange rentevaste periode vraagt om blik op de verhuisvoorwaarden

Lange rentevaste periode vraagt om blik op de verhuisvoorwaarden
23 mei 2016

Lage hypotheekrente voor lange tijd vast

Het is dankzij de lage hypotheekrente van dit moment goed mogelijk om een lage rente voor een langere tijd vast te zetten. Een groot deel van de huizenkopers kiest voor een rentevaste periode van 10 jaar of langer. In sommige gevallen wordt er zelfs een rentevaste periode van 15 of 20 jaar afgesproken. Dat lijkt te leiden tot een belangrijke mate van zekerheid, maar hoeft dat na een verhuizing niet per se te doen. Het is van belang om goed te letten op de verhuisvoorwaarden en na te gaan of het mogelijk is om de hypotheek in de huidige vorm mee te nemen.

Verhuizen naar een andere woning

Wanneer iemand besluit te verhuizen naar een andere woning is er in principe sprake van een volledige aflossing van de oude hypotheek. Dat betekent ook dat de rentevaste periode niet langer geldt en dat er een nieuwe hypotheek afgesloten dient te worden voor de nieuwe woning. In verschillende gevallen is er sprake van een verhuisregeling binnen de hypotheekvoorwaarden. Het is dan mogelijk om de huidige hypotheek mee te nemen naar de volgende woning. Dat betekent dat ook de rentevaste periode overeind blijft. Op die manier hebben huizenkopers de mogelijkheid een lange rentevaste periode te kiezen en die vast te houden op het moment dat zij na bijvoorbeeld 5 jaar besluiten te verhuizen.

Een lange rentevaste periode vormt voor veel mensen een belangrijke motivatie om een hypotheek aan te gaan en een woning te kopen. Zij hebben de mogelijkheid hun woonlasten voor een lange tijd op een laag niveau vast te zetten. Het blijkt van belang om goed te letten op de verhuisvoorwaarden, aangezien die woningbezitters op termijn in de weg zouden kunnen zitten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.