Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Britse belegger neemt opnieuw belang in Nederlandse woningmarkt

Britse belegger neemt opnieuw belang in Nederlandse woningmarkt
26 mei 2016

Nog eens 110 miljoen voor de woningmarkt

Het is niet de eerste keer dat Round Hill Capital besluit om woningen in Nederland te kopen. In 2014 al besloot de investeerder ruim 1.500 woningen over te nemen voor een bedrag van €180 miljoen, waarmee er sprake was van een belangrijke eerste investering. Daarop volgde in het begin van dit jaar een actie waarbij er nog eens €100 miljoen werd geïnvesteerd in de Nederlandse woningmarkt. Het ging toen om huurwoningen in onder andere Den Haag en Apeldoorn. De Britse investeerder lijkt de smaak te pakken te hebben. Het is overigens niet alleen Nederland dat profiteert, de Britse investeerder is ook actief in andere delen van Europa. Dat moet er op termijn voor zorgen dat huurders kunnen rekenen op een maximale expertise en uitgebreide ervaring van de vastgoedbeheerder.

Verkoop door Grouwels

Het is in dit geval Grouwels Vastgoed dat een groot aantal woningen verkoopt. Volgens een woordvoerder staan de woningen niet langer in de kerngebieden waar de onderneming zich op wil richten en was het dus mogelijk om ze te verkopen. Het bedrijf is in onderhandeling over de aankoop van andere complexen die beter in de eigen portefeuille passen. De directeur van het bedrijf is blij de woningen te hebben verkocht aan de Britse investeerder, die aan de andere kant juist bezig is een breed netwerk van huurwoningen te verzamelen.

De Britse belegger Round Hill Capital heeft opnieuw een slag geslagen op de Nederlandse woningmarkt. De vastgoedbelegger besloot deze keer €110 miljoen te betalen voor 980 woningen van een aantal private investeerders. Het gaat onder andere om Grouwels Vastgoed, die besloot de woningen van de hand te doen aan de partij uit Engeland.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.