Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Huis kopen in Overijssel lastiger dan gedacht

Huis kopen in Overijssel lastiger dan gedacht
28 mei 2016

Afsluiten hypotheek is bron van ergernis

Het afsluiten van de hypotheek is voor veel van de woningkopers een bron van ergernis. 4 op de 10 kopers vindt het een lastige stap en 21% van hen vindt het bovendien lang duren om een huis te kunnen kopen. Zo’n 16% van de ondervraagden vindt vooral het onderhandelen over de prijs een vervelende stap. Tijdens het onderhandelen is het van belang zelf een duidelijk standpunt in te nemen en de ander niet teveel toe te geven. Ondanks deze ergernissen is 69% van de huizenkopers toch van mening dat dit over het algemeen soepel verloopt, al is het opstarten soms wat lastig en moet er op andere momenten even doorgezet worden.

Verschillende hypotheekvormen vergelijken

De meeste moeite hebben huizenkopers met de hypotheek. Meer dan de helft vindt het ingewikkeld om deze af te sluiten en zo’n 22% vindt het lang duren totdat alle administratie rondom de financiering is afgerond. Bovendien vindt 1 op de 5 dat er sprake is van lastige termen, vooral wanneer het gaat om de verschillende hypotheekvormen die er beschikbaar is. Dit lijkt goed aan te geven dat het zeer de moeite waard is om een onafhankelijke hypotheekadviseur in te schakelen. Deze kan de verschillende termen toelichten en helpen een goede keuze te maken. Het is wat dat betreft goed om te weten dat we de hypotheek in Nederland gelukkig niet alleen af hoeven te sluiten, daar zijn kundige adviseurs voor beschikbaar.

Inwoners van Overijssel vinden het alles behalve gemakkelijk om een huis te kopen. Volgens huizenkopers komt er behoorlijk veel bij kijken, iets dat ze op voorhand lang niet allemaal zo hadden ingeschat. Het kopen van een woning is volgens velen ingewikkeld. Vooral het afsluiten van de hypotheek heeft behoorlijk wat voeten in de aarde.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.