Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekrente zakt voor het eerst onder de 1 procent

Hypotheekrente zakt voor het eerst onder de 1 procent
31 mei 2016

Verlaging bij ABN AMRO

Het is opvallend dat ABN AMRO de rente voor 2 jaar rentevast verlaagt naar slechts 0,99% per jaar. Tot op dit moment bedroeg de laagst beschikbare rente nog 1,7% per jaar, daar komt nu dus verandering in. Het gaat om een hypotheek inclusief NHG, de garantie die de banken de mogelijkheid biedt een scherper tarief aan te bieden. De enorme verlaging van ABN AMRO volgt op het nieuws dat de grootbanken er samen in zijn geslaagd hun traditionele meerderheid op de hypotheekmarkt terug te krijgen. De kans bestaat dat dit een prijzenoorloog uit zal lokken en dat ook andere aanbieders de tarieven omlaag brengen.

Europese rente voor hypotheken

Het is niet alleen in Nederland goedkoper dan ooit om een hypotheek af te sluiten. Ook in andere Europese landen ligt de hypotheekrente een stuk lager dan voorheen en zijn woningen daardoor betaalbaarder geworden. De rente is al een tijd lang stevig aan het dalen, bijvoorbeeld onder invloed van het beleid van de Europese Centrale Bank. Deze maakt het voor banken mogelijk om haast gratis geld te lenen. Het moet ervoor zorgen dat de economieën in de verschillende landen weer aan het draaien raken. ABN AMRO is de eerste bank in Nederland die ervoor kiest om de rente zo ver omlaag te brengen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of bijvoorbeeld de andere grootbanken dit voorbeeld zullen volgen.

De hypotheekrente in Nederland zakt voor het eerst onder de 1 procent. Het is ABN AMRO die een flinke verlaging doorvoert en met de hypotheek met een rentevaste periode van 2 jaar zorgt voor een laagterecord. De bank lijkt er daarmee voor te willen zorgen dat een groter aandeel van de hypotheekmarkt kiest voor deze grootbank.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.