Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Waarborgfonds Eigen Woningen ziet markt herstellen

Waarborgfonds Eigen Woningen ziet markt herstellen
2 jun 2016

Gezonde woningmarkt

Volgens de WEW zorgt de NHG voor een belangrijke bijdrage aan een gezonde woningmarkt. Het zorgt ervoor dat de woningmarkt zich op een gezonde wijze kan ontwikkelen, zonder dat de risico’s aan de andere kant te hoog zullen oplopen. Op het moment dat woningkopers toch in de problemen komen heeft het WEW de mogelijkheid om bij te springen, waardoor de woningmarkt op een meer gezonde wijze in elkaar zit. Het draagt bovendien bij aan het vertrouwen onder consumenten en andere instellingen, iets dat ook de ontwikkeling van de woningmarkt vervolgens weer ten goede kan komen.

Focus op woningbehoud

Het is volgens het WEW onder andere van belang dat zoveel mogelijk huizenkopers in hun woning kunnen blijven wonen, ook op het moment dat het even tegen zit. Het fonds kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden door de hypotheeksom te verlagen en de kosten per maand op die manier naar beneden te brengen. De verschillende maatregelen die het fonds kan treffen voorkomen dat huishoudens in de problemen raken. In plaats daarvan ontstaat er een meer stabiele woningmarkt die zich ook het komende jaar verder op een positieve wijze kan ontwikkelen. Het WEW is tevreden over de ontwikkelingen in 2015 en heeft er vertrouwen in dat ook het huidige jaar een goede zal zijn voor de ontwikkelingen op de woningmarkt. Uiteraard draagt ook de herstellende economie op een positieve manier bij aan de ontwikkeling daarvan.

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft de woningmarkt een jaar lang goed geanalyseerd. Op basis van die analyse geeft de instelling nu aan dat de woningmarkt in 2015 een duidelijk herstel heeft laten zien. Dat is onder andere te danken aan het grote aantal hypotheken met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het ging in 2015 om 135.370 hypotheken.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online