Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheek oversluiten vooral interessant voor 55-plussers

Hypotheek oversluiten vooral interessant voor 55-plussers
11 jun 2016

Voordelen voor 55-plussers

Uit dit onderzoek blijkt dat het vooral de 55-plussers zijn die er voordeel bij kunnen hebben om de hypotheek over te sluiten. De hypotheekvergelijker maakte een analyse op basis van 40.000 dossiers en zocht uit hoeveel procent hypotheeknemers gemiddeld genomen kunnen besparen op hun maandlasten. Het blijkt dat het vooral 55-plussers zijn die een aanzienlijk bedrag op de maandlasten kunnen besparen door de hypotheek over te sluiten. Zij zorgen er daarmee voor dat ze tot meer dan 50% op de maandelijkse kosten kunnen betalen door hun hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid een nieuwe hypotheekvorm af te sluiten bij hun huidige aanbieder, ook dat levert doorgaans een aanzienlijke besparing op de maandlasten op.

Overwaarde op de hypotheek

Veel 55-plussers hebben hun hypotheek lang geleden afgesloten en hebben inmiddels aflossingen gedaan. Bovendien is de waarde van de woning die zij bezitten flink gestegen, waardoor er niet zelden sprake is van een behoorlijke overwaarde. Daarnaast hebben zij veelal nog hypotheken bij relatief dure banken, waardoor ze ondanks de lage stand van dit moment toch nog een hoge hypotheekrente betalen. Het is de moeite waard om de hypotheken van pensioenfondsen en andere kleine spelers goed te vergelijken met die van de grootbanken. Met name 55-plussers hebben door hun hypotheek over te sluiten op die manier de mogelijkheid om te besparen op de maandlasten en maandelijks meer geld in de portemonnee te houden.

Het oversluiten van de hypotheek blijkt vooral interessant te zijn voor 55-plussers. Zij hebben op die manier de mogelijkheid om te profiteren van de hypotheekrente die op dit moment historisch laag staat. Dit blijkt uit onderzoek van Ikbenfrits.nl, dat keek naar de verschillende leeftijdsgroepen en de mogelijkheden die zij gemiddeld genomen hebben.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online