Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ZZP-ers krijgen vaker een hypotheek dan voorheen

ZZP-ers krijgen vaker een hypotheek dan voorheen
25 jun 2016

Het gesprek aangaan

Volgens de Vereniging Eigen Huis is het voor ZZP-ers beter mogelijk geworden om het gesprek aan te gaan. In het verleden wilden banken het gesprek niet eens aangaan of wierpen zij diverse drempels op waardoor het lastig bleek om een hypotheek af te sluiten. Volgens de vereniging is dat aan het veranderen. De banken zijn wat flexibeler geworden, het is bijvoorbeeld minder vaak een harde eis om in ieder geval 3 jaar jaarcijfers te kunnen overleggen. De hypotheekverstrekkers proberen in plaats daarvan mee te denken met de zelfstandig ondernemers. Dit betekent dat zij steeds meer mogelijkheden hebben om toch een eigen woning te kopen, bijvoorbeeld op basis van een min of meer stabiel deel van hun inkomen.

Stijgende lijn in hypotheken voor ZZP-ers

Er is sprake van een stijgende lijn in het aantal hypotheken voor ZZP-ers. Inmiddels honoreren de banken zo’n 80% van de aanvragen door ZZP-ers. Zij kunnen veelal in ieder geval een deel van hun inkomen gebruiken om de hypotheek af te sluiten. Vooral aangevuld met een vast inkomen van een partner is het over het algemeen goed mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Het is volgens de Vereniging Eigen Huis daarom in ieder geval de moeite waard om het gesprek aan te gaan, het zal in steeds meer gevallen mogelijk blijken om een hypotheek af te sluiten.

Van ZZP-ers weten we dat ze over het algemeen moeilijk een hypotheek kunnen krijgen. Tenminste, dat was tot nu toe altijd het bericht. De laatste tijd lijkt er wat verandering in te komen. De banken zijn wat flexibeler geworden. Dat maakt het voor ZZP-ers interessanter om in ieder geval het gesprek aan te gaan en na te gaan wat de mogelijkheden voor hen zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.