Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt buiten de Randstad ook steeds beter op stoom

Woningmarkt buiten de Randstad ook steeds beter op stoom
4 jul 2016

Hogere prijzen voor woningen buiten de Randstad

De prijzen voor huizen in die regio’s lopen weer op. Dat heeft even geduurd, al is dat een bekend patroon ten opzichte van de Randstad. Het duurt er over het algemeen wat langer en de groei is minder sterk. Bovendien is het buiten de Randstad altijd van belang om een slag om de arm te houden. De woningmarkt ziet er in op het platteland op zich gezond uit. Toch kan het per regio behoorlijk verschillen, waardoor het op lokale schaal soms nog lastig is om de woning voor een goede prijs te verkopen. Aan de andere kant is er geen sprake van een verhitte situatie zoals in Amsterdam, waar het platteland de komende tijd z’n voordeel mee kan doen. Er is sprake van een gezonde woningmarkt, die zich licht stijgend ontwikkelt.

Nog geen verhitting op het platteland

De verhitting is iets dat de makelaars op het platteland graag voorkomen. Een situatie zoals in Amsterdam zal vroeg of laat tot problemen leiden, het is van belang om de stijging van de huizenprijzen niet te snel op te laten lopen. Aan de andere kant kunnen de prijsstijgingen op het platteland soms ook wat achterblijven. Dat is bijvoorbeeld het geval bij woningen die wat extra onderhoud nodig hebben. Het wordt lastiger om de kosten daarvoor mee te nemen in de financiering, waardoor het de woningen met goed onderhoud zijn die gemakkelijker en voor een hogere prijs worden verkocht.

De woningmarkt komt ook buiten de Randstad steeds beter op stoom, de huizenprijzen beginnen ook daar weer op te lopen. Dat stelt Hans van der Ploeg tegenover BNR Nieuwsradio. Hij is directeur van de makelaarskoepel VBO en ziet dat de markt in bijvoorbeeld Drenthe, Limburg en Zeeland ook weer aan begint te trekken.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online