Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

De starterslening is nog 6 maanden beschikbaar

De starterslening is nog 6 maanden beschikbaar
5 jul 2016

Starterslening voor wat extra mogelijkheden

De starterslening biedt starters de mogelijkheid een ruimere hypotheek af te sluiten dan op basis van hun huidige inkomen mogelijk zou zijn zonder een extra duwtje in de rug. Het is mogelijk om gedurende de eerste 3 jaar nog geen rente te betalen en nog geen aflossingen te doen over een deel van de hypotheek. Dit maakt het mogelijk net wat meer te financieren, waardoor starters die een stijging van hun inkomen mogen verwachten alvast een eigen woning kunnen kopen. Het is mogelijk om 20% van de koopsom te financieren met een starterslening. Het niet-aflossen gedurende de eerste 3 jaar is echter niet in lijn met de nieuwe hypotheekregels die sinds 1 januari 2013 van kracht zijn. Vandaar dat er verandering in gaat komen.

Afschaffing per 1 januari 2017

Per 1 januari 2017 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een starterslening. In plaats daarvan dienen ook starters een reguliere hypotheek af te sluiten op het moment dat zij een woning willen kopen. Dat betekent voor een deel van de starters dat zij net buiten de boot zullen gaan vallen. Die groep doet er verstandig aan om al ruim voor het einde van het jaar naar een woning op zoek te gaan. Op die manier hebben ze de mogelijkheid om nog gebruik te maken van starterslening, mits ze de hypotheekakte voor het eind van het jaar laten passeren.

De starterslening is nog een kleine 6 maanden beschikbaar. Starters die daar gebruik van willen maken dienen op te schieten met de aankoop van hun woning. Het is van belang om de hypotheekakte voor het eind van het jaar te laten passeren. Per 1 januari 2017 gaat de regeling van de baan, waardoor het niet meer mogelijk is om daar gebruik van te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.