Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt Londen laat kleine prijsdaling zien

Woningmarkt Londen laat kleine prijsdaling zien
16 jul 2016

Invloed van de Brexit nog niet duidelijk De invloed van de Brexit is volgens onderzoeksbureau Savils nog niet volledig duidelijk. Volgens de specialisten op het gebied van vastgoed zullen we daarvoor moeten nagaan wat er de komende maanden gebeurt. Het is nu nog te vroeg om aan te geven of een Brexit kan leiden tot een flinke daling van de waarde van het vastgoed in Londen. De afgelopen tijd zijn de prijzen flink opgelopen, maar in Central Londen was er onlangs al sprake van een lichte correctie. De prijzen daalden in het duurste segment met 1,4 procent, nadat er eerder uitsluitend sprake leek te kunnen zijn van een prijsstijging.

Daling van 8 procent ten opzichte van piekmoment Ook in andere segmenten was er sprake van dalingen. In het hoogste segment daalde de prijzen over een heel jaar met zo’n 3,9 procent. Ten opzichte van de piek in 2014 is er op dit moment zelfs sprake van een daling van 8 procent. Het lijkt aan te geven dat de piek voor nu even achter de rug is. De gevolgen van de Brexit zouden kunnen leiden tot een verdere daling, al is het volgens analisten ook mogelijk dat de invloed beperkt zal blijven. We zullen de woningmarkt in Engeland en Londen wat dat betreft in de gaten moeten houden om daar in de komende tijd iets over te kunnen zeggen.

De woningmarkt in Londen staat bekend om de sterke prijsstijgingen van de afgelopen tijd. Het referendum in het Verenigd Koninkrijk dat uitwees dat de Britten de EU willen verlaten kan voor behoorlijk wat onrust gaan zorgen. Er is alvast sprake van een kleine prijsdaling op de woningmarkt in Londen, al lijken de daadwerkelijke effecten nog te moeten komen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.