Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekrente neemt opnieuw een duik omlaag

Hypotheekrente neemt opnieuw een duik omlaag
21 jul 2016

Laagste tarief op 1,8 procent per jaar

Het gemiddelde tarief voor een annuïtaire hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar bedroeg in juni van dit jaar nog slechts 2,03 procent per jaar. Het gaat om een hypotheek inclusief de Nationale Hypotheek Garantie. Dit biedt de geldverstrekkers een aanvullende vorm van zekerheid, waardoor ze de hypotheken extra voordelig kunnen aanbieden. Het laagste tarief kunnen consumenten krijgen bij SKP HQ. Met de Annuïteiten Voordeel Extra Hypotheek betalen zij slechts 1,8 procent rente per jaar. Aan de andere kant kost de duurste hypotheek van Hypotrust op dit moment 2,7% per jaar. Het gaat in de beide gevallen om zeer scherpe tarieven die het voordelig maken om een eigen woning te financieren.

Rente bij de grootbanken gedaald

De grootbanken berekenen iets hogere tarieven qua rente, al bieden ook zij de mogelijkheid voordelig een woning te financieren. De grootbanken ABN AMRO, ING en SNS besloten de rente te verlagen. De Rabobank deed dat niet. Het is de moeite waard om de verschillende geldverstrekkers goed met elkaar te vergelijken en bij voorkeur onafhankelijk advies in te winnen. Het is op die manier mogelijk om de maximale hypotheek te berekenen en na te gaan waar de beste voorwaarden beschikbaar zijn. De concurrentie op de hypotheek neemt steeds een beetje verder toe, waardoor zowel de grootbanken als de prijsvechters zoeken naar kansen om nieuwe klanten aan te spreken. Het is goed mogelijk om daar als consument de komende 10 jaar of langer van te profiteren.

De hypotheekrente bevindt zich op een historisch laag punt en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. Sterker nog, onderzoeksbureau Moneyview geeft aan dat de rentestanden opnieuw wat gedaald zijn. Dat betekent dat het nog altijd voordeliger wordt om een eigen woning aan te kopen door die te financieren met een hypotheek.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.