Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vertrouwen in woningmarkt neemt verder toe

Vertrouwen in woningmarkt neemt verder toe
25 jul 2016

Sneller verkopen voor betere prijs

De verwachting van de stijging van de huizenprijzen was eerder niet zo hoog. Bovendien was de groep die verwacht snel een woning te kunnen verkopen niet eerder zo groot. Meer dan de helft van de woningbezitters verwacht dat zij de eigen woning snel zouden kunnen verkopen. Bijna een op de drie huizenbezitters gaat er zelfs vanuit dat de woning maximaal 3 maanden te koop staat. Dat staat in schril contrast met de situatie enkele jaren geleden, toen het zomaar 1 - 2 jaar duurde om een woning te verkopen. Het geeft goed aan dat we het vertrouwen in de woningmarkt weer volledig terug lijken te hebben.

Andere mogelijkheden om een woning te kopen

Dat heeft grotendeels te maken met het toegenomen vertrouwen op basis van de recente ontwikkelingen. Daarnaast ontstaan er andere ideeën over de mogelijkheden tot het kopen van een huis. Het zou bijvoorbeeld mogelijk kunnen worden om bestaande woningen efficiënter te gebruiken. We gaan gemakkelijker om met het kopen of verhuren van woningen van oudere eigenaren om daar vervolgens starters gebruik van te laten maken. Bovendien geeft ruim 1 op de 5 woningbezitters aan de eigen woning voor een deel te willen verhuren. Wat dat betreft is de woningmarkt zoals altijd in ontwikkeling en zijn het de laatste tijd vooral positieve geluiden die we horen.

Consumenten hebben nog altijd een groeiend vertrouwen in de woningmarkt. We verwachten bijvoorbeeld dat de hypotheekrente verder zal dalen en dat de huizenprijzen zullen stijgen. Bovendien blijkt uit onderzoek van ING dat we verwachten dat het gemakkelijker wordt om een woning te verkopen, waardoor het aantal verkochte woningen zal toenemen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online