Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Aegon legt nadruk op mogelijkheid tot meeverhuizen hypotheek

Aegon legt nadruk op mogelijkheid tot meeverhuizen hypotheek
1 aug 2016

Verhuizen binnen dezelfde hypotheek

Dankzij de mogelijkheid om de hypotheek mee te verhuizen is het niet nodig om voor een nieuwe woning ook weer een nieuwe hypotheek af te sluiten. In plaats daarvan is er als het ware sprake van een krediet dat gewoon meeverhuist. Technisch gezien is dat echter niet helemaal het geval. Consumenten hebben bij Aegon niet zomaar de mogelijkheid om boetevrij vervroegd de gehele hypotheek af te lossen. Behalve wanneer zij gaan verhuizen en ze vervolgens opnieuw een hypotheek afsluiten bij Aegon. Op die manier is het mogelijk om de hypotheek als het ware mee te verhuizen. Er is geen sprake van een boeterente en een eventuele lage hypotheekrente blijft netjes behouden.

Lage hypotheekrente blijft behouden

Met name huizenkopers die nu nadenken over een rentevaste periode doen er verstandig goed te kijken naar dergelijke voorwaarden zoals bij Aegon. Een rentevaste periode van 20 of 30 jaar is namelijk vooral interessant wanneer het mogelijk is om er gedurende die periode gebruik van te kunnen maken. De kans is groot dat er in die periode op een bepaald moment een nieuwe woning zal komen. Indien er dan nieuwe onderhandelingen plaats dienen te vinden kan een deel van het voordeel verloren gaat. Het is daarom de moeite waard om zoals bij Aegon goed te kijken naar de mogelijkheid om de huidige hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe woning.

Aegon biedt huizenkopers net als veel andere hypotheekverstrekkers de mogelijkheid om de hypotheek mee te verhuizen wanneer de blik valt op een andere woning. De hypotheekverstrekker legt er de laatste tijd de nadruk op, bijvoorbeeld aan de hand van het Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek. Aegon wil daarmee aangeven dat het een goed idee is om nu een lange rentevaste periode te kiezen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.