Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheek oversluiten wordt in toekomst minder gebruikelijk

Hypotheek oversluiten wordt in toekomst minder gebruikelijk
2 aug 2016

Langere rentevaste periode

De rentevaste periode die we kiezen wordt steeds een beetje langer. Dat lijkt vooral te maken te hebben met de lage rente op dit moment. Het leidt ertoe dat geldverstrekkers de mogelijkheid bieden om meer geld te lenen wanneer er sprake is van een langere rentevaste periode. Gedurende die periode blijven de maandlasten gelijk of in ieder geval voorspelbaar. Dat betekent dat consumenten niet voor verrassingen komen te staan en de kans op betalingsproblemen tot een minimum beperkt blijft. Als het gevolg daarvan kiest op dit moment minder dan 5% van de mensen voor een rentevaste periode van 10 jaar of korter. In plaats daarvan kiezen we voor 20 of zelfs 30 jaar vast.

Profiteren van de lage rente op dit moment

Het geeft goed aan dat we op dit moment proberen te profiteren van de lage rente voor hypotheken. De rente staat historisch laag, waardoor het mogelijk is om zelfs bij een rentevaste periode van 20 of 30 jaar te profiteren van een zeer lage rente. Normaal gesproken rekent de bank in dat geval een flinke opslag. Vanwege de lage rentestanden en de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt is dat nu niet het geval. Het betekent in de praktijk dat we de mogelijkheid hebben om de rente langer vast te zitten, waardoor we in de toekomst minder snel hypotheken zullen oversluiten.

Nog altijd ontdekken meer mensen de mogelijkheid om hun hypotheek over te sluiten en op die manier bijvoorbeeld van een lagere hypotheekrente te profiteren. Het is mogelijk om de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker en daarmee op de maandlasten te besparen. Als het gevolg van de steeds langere rentevaste periodes zal dit in de toekomst minder gebruikelijk worden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.