Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt voor landgoederen weer in de lift

Woningmarkt voor landgoederen weer in de lift
9 aug 2016

Meer landgoederen verkocht Sinds 2015 neemt het aantal verkochte landgoederen weer toe. Ook de vraagprijzen beginnen weer wat op te lopen, nadat er flinke dalingen hadden plaatsgevonden. Dat blijkt uit gegevens van makelaarsvereniging NVM. De vereniging maakte een analyse van alle verkochte woningen en ontdekte dat het sinds lange tijd weer wat beter gaat met de verkoop van landgoederen. De vraagprijs bedraagt inmiddels gemiddeld 1,5 miljoen euro. De verkoopprijs bedraagt gemiddeld €900.000, waardoor er op dat gebied nog altijd sprake is van een penibele situatie. Dat neemt echter niet weg dat de woningen weer meer in trek beginnen te raken. De landgoederen beschikken gemiddeld genomen over 400 vierkante meter aan woning en hebben gemiddeld 9 kamers. Er zijn echter ook exemplaren beschikbaar met 15 - 20 kamers.

Sterke daling tijdens de crisis Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 is de verkoop van landgoederen volledig in elkaar gestort. Het aantal verkochte woningen in dit segment nam in korte tijd af met 60%. Dat betekent dat er in 2014 bijvoorbeeld maar 15 landgoederen verkocht werden, wat het enorm lastig maakt om een dergelijke woning voor een goede prijs te verkopen. Dit jaar staat de teller al op 12, terwijl er vorig jaar in totaal 23 landgoederen werden verkocht. Het lijkt aan te geven dat het weer wat beter gaat, waardoor een ieder die een landgoed bezit en er graag vanaf wil weer opgelucht adem kan halen. Er lijken betere tijden aan te komen.

De verkoop van landgoederen trekt de laatste tijd weer aan. Dat was hard nodig ook, omdat dit deel van de woningmarkt flinke klappen heeft gekregen tijdens de crisis. De verkoop van landgoederen kwam in een enorme dip te zitten, waardoor het voor veel woningeigenaren goed nieuws is dat het tij lijkt te keren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.