Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vereniging Eigen Huis adviseert aflossingsvrije hypotheek af te lossen

Vereniging Eigen Huis adviseert aflossingsvrije hypotheek af te lossen
13 aug 2016

Groot aantal aflossingsvrije hypotheken

Het aantal aflossingsvrije hypotheken in Nederland is groot. Het gaat om ongeveer 1,1 miljoen hypotheken waarbij er helemaal geen sprake is van aflossingen. Daarnaast is er sprake van 900.000 hypotheken waarbij er slechts sprake is van gedeeltelijke aflossingen. In de beide gevallen is het van belang om voldoende vermogen op te bouwen en de hypotheek daarmee af te lossen op de einddatum. Indien dat niet lukt kan er een schuld overblijven, die behoorlijke gevolgen kan hebben. De Vereniging Eigen Huis is van mening dat een groot aantal woningbezitters een dergelijke hypotheek heeft afgesloten, zonder dat zij goed weten wat dit nu en in de toekomst betekent. Het is daarom van belang om alvast aan de slag te gaan met het aflossen van de hypotheek.

Schuld op de einddatum

Indien het niet lukt om de hypotheek op de einddatum volledig af te lossen blijft er een schild over. Volgens de Vereniging Eigen Huis zal 1 op de 3 mensen met een aflossingsvrije hypotheek er niet in slagen de hypotheek op de einddatum volledig af te lossen. Gemiddeld zal de schuld bovendien zo’n €150.000 bedragen. Dat betekent in de praktijk dat vooral mensen die tussen 2000 en 2010 een aflossingsvrije hypotheek afsloten flink in de problemen kunnen komen. Het is met name voor hen van belang om in actie te komen.

De Vereniging Eigen Huis adviseert woningbezitters met een aflossingsvrije hypotheek om toch na te gaan denken over het aflossen van bedragen. Volgens de vereniging is het van belang om daar nu mee van start te gaan, zodat er op termijn geen problemen ontstaan. Een derde van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek zou niet in staat zijn om die op de einddatum volledig af te lossen met opgebouwd kapitaal.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.