Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Spaanse woningmarkt slaat op hol

Spaanse woningmarkt slaat op hol
22 aug 2016

Recordhoge huurprijzen De huurprijzen schieten de laatste tijd omhoog, vooral in de stedelijke gebieden. In Barcelona is er zelfs al sprake van huurprijzen die niet eerder zo hoog waren. De huurprijzen zijn het afgelopen jaar gestegen met 22% en bedragen nu €16,10 per vierkante meter. Barcelona spant de kroon, maar ook in andere delen van het land wordt het snel duurder om een woning te huren. In Madrid liepen de huren in een jaar tijd bijvoorbeeld op met 12%. Daarnaast doet ook de koopmarkt in het land het een stuk beter dan een paar jaar geleden. Sinds 2010 is het er kommer en kwel. In het eerste half jaar van 2016 werden er 37.000 woningen verkocht. Dit betekent een stijging van 20% ten opzichte van een jaar eerder.

Investeerders grijpen hun kans Het zijn op dit moment vooral de investeerders die hun kans grijpen in Spanje. Zij kopen panden op en proberen die te verhuren, waarmee ze aantrekkelijke rendementen kunnen maken. Het herstel van de woningmarkt is goed nieuws voor de bezitters van eigen woningen. Aan de andere kant zijn het (aanstaande) huurders en kopers die daar nu last van hebben. Lange tijd ontbrak het vertrouwen om een woning te kunnen huren of kopen. Nu lijken sterke prijsstijgingen hen in de weg te zitten om geschikte woonruimte te vinden.

De woningmarkt in Spanje heeft lange tijd stil gelegen, er was nauwelijks vertrouwen. Inmiddels begint de markt weer flink aan te trekken. Vooral de huurmarkt doet het goed, investeerders hebben nu de kans om hun slag te slaan. Zij kunnen rekenen op rendementen van 8% en meer, aangezien ze bijvoorbeeld een loft die slechts half is verbouwd kunnen verhuren voor ruim €800 per maand.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.