Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Naderende Brexit heeft gevolgen voor Engelse hypotheekmarkt

Naderende Brexit heeft gevolgen voor Engelse hypotheekmarkt
25 aug 2016

Rente is flink gedaald

De gedaalde rente heeft zowel voor- als nadelen. Een ieder die in de afgelopen periode al een hypotheek afsloot betaalt nu eigenlijk een te hoge rente. Zij hebben nadeel van de Brexit. Aan de andere kant betekent het ook dat de lagere rente het nu goedkoper maakt om een hypotheek af te sluiten en de slag te slaan op de woningmarkt. Wat dat betreft is er sprake van gevolgen in de verschillende richtingen, zelfs nu de daadwerkelijke Brexit nog niet in gang is gezet en het bovendien maar de vraag is of dat op korte termijn wel gaat gebeuren.

Waarde van huizen ook omlaag

De Brexit heeft er bovendien al voor gezorgd dat de Britse huizenprijzen zijn gedaald. Dat is goed nieuws voor een ieder die nu nog een woning wil kopen, maar aan de andere kant slechts nieuws voor de bezitters van woningen. De huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zaten de laatste tijd juist flink in de lift, waardoor het op dat gebied niet zo’n slecht idee lijkt dat er sprake is van een correctie. Toch heeft het op individueel niveau grote gevolgen en is de Brexit dagelijks merkbaar. Hoe de toekomst eruit zal zien lijkt lastig te voorspellen, feit is dat de Brexit z’n stempel drukt op zowel de economie als geheel als de woningmarkt en de hypotheekmarkt in het bijzonder.

De Britse bevolking heeft zich enige tijd geleden uitgesproken voor een Brexit, al lijkt de uitvoering daarvan voorlopig nog wel even tijd te gaan kosten. Dat neemt niet weg dat de gemaakte beslissing wel degelijk al invloed heeft op het leven van veel consumenten daar. Het zorgt er bijvoorbeeld voor de dat de rente daalt en dat de waarde van woningen omlaag is geschoten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.