Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Persoonlijke kredietscore maakt hypotheek op maat mogelijk

Persoonlijke kredietscore maakt hypotheek op maat mogelijk
30 aug 2016

Afstemmen op individu

Hypotheekadviseurs ontdekken nog regelmatig gevallen waarin de bank een hypotheek niet wil verstrekken of overnemen, waarbij ze zich verschuilt achter richtlijnen en regels. Het lijkt van belang om veel meer te gaan kijken naar het individu. Technische mogelijkheden zijn er te over, een goede analyse van bijvoorbeeld de krediethistorie en het toekomstperspectief zou snel duidelijk maken dat Frederik er al 6 jaar in slaagt zijn hoge hypotheeklasten te betalen en dat ook de toekomst er rooskleurig uit ziet. Door daar structureel niet naar te kijken houden de banken vast aan standaardprocedures, die lang niet op iedereen van toepassing zijn. Dat komt de ontwikkeling van de woningmarkt niet ten goede.

De toekomst en het verleden

Het is volgens hypotheekadviseurs om op een persoonlijke wijze te kijken naar zowel de toekomst als het verleden. Het is voor de bank bijvoorbeeld van belang om goed te kijken naar het toekomstperspectief, zodat een consument de hypotheek zowel nu als over 10 - 20 jaar goed kan blijven betalen. Daarnaast is het de moeite waard om naar de krediethistorie te kijken en de manier waarop iemand de financiën de afgelopen jaren geregeld heeft. Er valt wat dat betreft nog een wereld te winnen voor de hypotheekbanken. Door de mogelijkheden tot financiering veel meer op het individu af te stemmen lopen de banken minder risico en hebben tegelijkertijd meer mensen de kans om op basis van hun eigen mogelijkheden en eigen woning te financieren.

Zowel ondernemers, flexwerkers als andere consumenten krijgen nog te vaak te maken met een starre houding door te banken. Het overkwam onder andere bouwtechnisch ondernemer Frederik (29). Hij wist zes jaar geleden een appartement te kopen in een inmiddels populaire buurt. De bank wil zijn hypotheek van destijds niet overnemen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online