Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Betaalrekening maakt klantenkorting op hypotheek mogelijk

Betaalrekening maakt klantenkorting op hypotheek mogelijk
6 sep 2016

Honderden euro’s per jaar besparen

Klantenkorting op een hypotheek kan tot een aanzienlijk voordeel leiden. Verschillende banken bieden een rentekorting van 0,2 - 0,25 procent per jaar. Bij een hypotheek van €100.000 kan dat al €200 - €250 per jaar schelen. Bij een hypotheek van €200.000 betekent dat dus zelfs een voordeel dat kan oplopen tot €500 per jaar. Het is de moeite waard om uit te zoeken voor welke klanten de korting beschikbaar is en hoe u daar zelf voor in aanmerking kunt komen. In de meeste gevallen gaat het om een bankrekening bij de hypotheekverstrekker. Het is uiteraard verstandig om op voorhand na te gaan welke aanvullende voorwaarden daar aan verbonden zijn.

Tweede bankrekening openen en aan voorwaarden voldoen

SNS en ING bieden allebei de mogelijkheid tot een klantenkorting, op basis van een betaalrekening bij de bank. Het is in ieder geval van belang dat vanaf die rekening de hypotheekbedragen worden betaald. Daarnaast dient het inkomen op die rekening te worden gestort. SNS stelt verder geen voorwaarden aan de betaalrekening, waardoor het relatief eenvoudig is om gebruik te maken van de klantenkorting. ING stelt hier wel enkele voorwaarden aan. Het is bijvoorbeeld verplicht om maandelijks minimaal 10 bij- en afschrijvingen plaats te laten vinden, waarbij eigen overboekingen niet meetellen. Op die manier wil ING ervoor zorgen dat klanten de betaalrekening ook daadwerkelijk gebruiken, zodat ze op basis daarvan vervolgens in aanmerking kunnen komen voor de klantenkorting van honderden euro’s per jaar.

Steeds meer hypotheeknemers ontdekken dat anderen met een min of meer vergelijkbare hypotheek korting krijgen op de rente die zijn betalen. Dat is bijvoorbeeld het gevolg van een betaalrekening bij dezelfde bank. De hypotheekverstrekker biedt dan een klantenkorting aan, die zomaar honderden euro’s per jaar aan voordeel kan opleveren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.