Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Merius Hypotheken richt zich op starters, doorstromers en oversluiters

Merius Hypotheken richt zich op starters, doorstromers en oversluiters
12 sep 2016

Opvallende mogelijkheden tot extra aflossen

Huizenkopers die besluiten een hypotheek af te sluiten bij Merius Hypotheken krijgen standaard de laagste rente die er geldt op het moment dat ze de hypotheekakte bij de notaris laten passeren. Het is een werkwijze die voorkomt dat huizenkopers niet kunnen profiteren van schommelingen tussen het moment van aanvragen en laten passeren. Daarnaast is het met een hypotheek van Merius Hypotheken mogelijk om jaarlijks tot 25% van de hypotheeksom af te lossen. Andere banken rekenen over het algemeen met 10% of maximaal 20% per jaar. Woningeigenaren die hun hypotheek oversluiten naar Merius Hypotheken krijgen die mogelijkheid echter niet. Zij mogen maximaal 15% van de hypotheeksom per jaar extra aflossen.

Hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie

Het valt daarnaast op dat Merius Hypotheken zich voorlopig richt op de hypotheken zonder NHG. Dat betekent dat een deel van de huizenkopers dat gebruik wil maken van deze extra zekerheid er niet de mogelijkheid heeft om een hypotheek aan te gaan. In plaats daarvan is het van belang om zelf het risico te dragen en bijvoorbeeld gebruik te maken van de hypotheken die aflossingen vanaf het moment van afsluiten verplichten. Het risico op een restschuld neemt dan snel af, waardoor de NHG van minder toegevoegde waarde is. Merius Hypotheken heeft aangegeven te streven naar een marktaandeel van circa 1,5%. Het zal daarmee niet direct een bedreiging vormen voor de grote drie verstrekkers in Nederland, die samen zo’n 50% van de markt in handen hebben.

Merius Hypotheken is een nieuwe hypotheekverstrekker. De geldverstrekker wil zich richten op starters, doorstromers en oversluiters op de woningmarkt. Dat is een brede doelgroep. Het valt op dat het mogelijk wordt om jaarlijks een groot bedrag extra af te lossen en dat het niet mogelijk is om er een hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online