Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

De plannen voor de woningmarkt van enkele politieke partijen

De plannen voor de woningmarkt van enkele politieke partijen
19 sep 2016

50Plus, D66 en de PVV

50Plus wil de hypotheekrenteaftrek in ieder geval in stand houden, maar tegelijkertijd investeren in de woningmarkt. De woningmarkt moet meer leeftijdsbestendig en energiezuinig worden. Met name zogeheten familiehuizen zouden meer subsidie moeten ontvangen. Het tekort aan betaalbare huurwoningen moet omlaag en de jaarlijkse huurverhoging zou beperkt moeten worden. D66 wil de hypotheekrenteaftrek aan de andere kant juist verder afbouwen en 100.000 nieuwe klimaatneutrale huurwoningen laten bouwen. De PVV is korter over de plannen voor de woningmarkt, de partij vindt vooral dat de huren omlaag moeten. Aan de hand daarvan krijgen we een eerste beeld van wat de verschillende politieke partijen van plan zijn met de woningmarkt.

Verkiezingen in 2017

De verkiezingen vinden plaats in het voorjaar van 2017, waardoor er sprake is van een lange aanloop daar naartoe. Het zorgt er onder andere voor dat kiezers veel tijd hebben om zich bijvoorbeeld te verdiepen in de plannen die de verschillende partijen hebben voor de woningmarkt. Hoe de plannen zich uiteindelijk vertalen naar het beleid valt natuurlijk lastig in te schatten, maar feit is dat er zelfs bij de eerste 3 partijen al sprake is van verschillen. Aan de hand daarvan is het mogelijk om in de stem rekening te houden met de manier waarop de politieke partij aan de slag wil met de woningmarkt in Nederland zoals die er nu voorstaat en wat er zou moeten veranderen.

Volgend jaar zijn er Tweede Kamer verkiezingen, wat betekent dat de verschillende politieke partijen hun partijprogramma’s op orde maken en die naar buiten brengen. Van een aantal politieke partijen weten we inmiddels wat zij van plan zijn met de woningmarkt in Nederland. We zetten de plannen van 50Plus, D66 en de PVV alvast op een rij.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.