Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt in Tubbergen heeft weer het volledige vertrouwen

Woningmarkt in Tubbergen heeft weer het volledige vertrouwen
26 sep 2016

Meer bouwkavels verkocht

In Vasse werden er het afgelopen jaar bijvoorbeeld 12 bouwkavels verkocht. Tubbergen zelf is volgens de gemeente zo goed als vol, er is sprake van een goede ontwikkeling van de woningmarkt die ervoor zorgt dat de economie weer goed op gang is gekomen. Er staan nog wat kavels te koop, maar er zijn er in de omgeving het afgelopen jaar ook al tientallen verkocht. Bovendien liggen er al nieuwe plannen klaar voor bijvoorbeeld Reutum en Fleringen, waardoor het vertrouwen in de woningmarkt ook daar de komende tijd tot nieuwe kansen moet gaan leiden.

Inhaalslag op de woningmarkt

De kleine kernen in bijvoorbeeld het noorden, oosten en zuiden van het land hadden het de laatste jaren nog lastig, als het gevolg van de crisis waar we mee te maken hebben gehad. Dat heeft ertoe geleid dat er een inhaalslag dient plaats te vinden, bijvoorbeeld ten opzichte van de Randstad en de rest van Nederland. De krapte op de woningmarkt is er niet zo groot als in het westen, maar het vertrouwen in de woningmarkt zorgt er wel weer voor dat de verschillende gemeenten profiteren van het feit dat de vraag naar woningen toeneemt. Als het gevolg daarvan kan de woningmarkt zich verder herstellen en hebben ook anderen zoals bouwers, klusbedrijven en schilders in de regio daar vervolgens profijt van.

De woningmarkt in de Randstad trekt al langere tijd aan, de vraag is er groter dan het aanbod waardoor de prijzen snel oplopen. Ook in andere delen van het land gaat het weer beter dan een paar jaar geleden, bijvoorbeeld in Tubbergen. Er komen de laatste tijd weer meer woningen bij, wat aangeeft dat het vertrouwen in de lokale woningmarkt weer toe is genomen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.