Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Herstel woningmarkt verloopt te traag

Herstel woningmarkt verloopt te traag
1 okt 2016

Op meer plekken nieuwe woningen Om hier wat aan te doen heeft hij aangegeven te willen werken aan meer plekken om nieuwe woningen te gaan bouwen. Er is volgens de minister al sprake van een aantal maatregelen, maar het duurt op dit moment nog te lang om grond beschikbaar te stellen en bijvoorbeeld lege kantoren om te bouwen naar woningen. De minister wijst onder andere op het geld van de pensioenfondsen dat er beschikbaar is om woningen te bouwen, omdat zij zoeken naar goede beleggingen. Aan de andere kant wil de minister werken aan middeldure huurwoningen in de steden, met een huur van €700 - €900 per maand. Er is een groot tekort aan die woningen, waardoor er volgens minister Blok meer aanbod nodig is.

Grond beschikbaar stellen Ten derde zit de minister naar eigen zeggen met verschillende gemeenten om de tafel, om zoveel mogelijk nieuwe bouwgrond beschikbaar te stellen. Dit moet ervoor zorgen dat er op korte termijn meer grond beschikbaar komt om eigen woningen op te bouwen. Daarnaast kunnen woningcorporaties op die manier meer nieuwe woningen bouwen, zodat het aanbod toeneemt. De druk kan qua prijzen dan wat meer van de ketel, zodat een grotere groep de kans krijgt om een woning te huren of te kopen. Dit zal bijdragen aan het verdere herstel van de woningmarkt in Nederland.

De woningmarkt ziet er volgens minister Blok van Wonen en Rijksdienst alweer een stuk beter uit dan vier jaar geleden. Hij geeft aan de andere kant echter aan dat het herstel volgens hem niet snel genoeg gaat. De woningmarkt is al veel gezonder dan deze was, maar het herstel vindt volgens de minister in een te laag tempo plaats.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.