Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Ook woningmarkt in Eindhoven trekt weer flink aan

Ook woningmarkt in Eindhoven trekt weer flink aan
8 okt 2016

Gewilde wijken en de verkopen

Chris van Roon is voorzitter van makelaarsvereniging NVM in Zuid-Oost Brabant en geeft aan dat het vooral de gewilde wijken in Eindhoven zijn waar de woningen snel worden verkocht. In de stad zelf en dan met name in de populaire wijken is het lastig om er tussen te komen. Die woningen worden vlot verkocht, waardoor verkopers de Open Huizen Dag in principe niet nodig hebben om de woning onder de aandacht te brengen. Dat kan volgens de woordvoerder deels verklaren dat het aantal opengestelde woningen tijdens deze dag wat lager lag dan andere jaren. Aan de andere kant zorgt de open dag van de huizen er ook voor dat andere kopers net voor die tijd hun slag slaan, om niet achter het net te vissen.

Nog niet helemaal koek en ei

De ontwikkelingen op de woningmarkt in Eindhoven zien er goed uit ,maar volgens de makelaarsvereniging is het aan de andere kant nog niet helemaal koek en ei. Er is bijvoorbeeld sprake van verouderde vrijstaande woningen in het buitengebied, waarvoor de vraag op dit moment nog niet zo groot is. De woningen in dat deel van de stad worden nog niet zo gemakkelijk verkocht, ook al is het beeld over de gehele linie over het algemeen positief. Wat dat betreft lijkt de woningmarkt ook in Eindhoven in de lift te zitten, al is er nog wat ruimte voor verbetering.

De woningmarkt in de Randstad lijkt weer op volle toeren te draaien en ook in een stad als Eindhoven gaat het inmiddels weer een stuk beter. Tijdens de afgelopen Open Huizen Dag werden er 1.300 woningen opengesteld voor bezoekers, die deze kans aangrepen om de woningen te bekijken en beoordelen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.