Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Rabobank nog de enige aanbieder van hypotheken woonboten

Rabobank nog de enige aanbieder van hypotheken woonboten
13 okt 2016

Specialisme binnen hypotheekverstrekking

Volgens ING is er sprake van een specialisme binnen de hypotheekverstrekking, wanneer het gaat om hypotheken voor woonboten. Het is een tijdrovende klus om de risico’s goed in te schatten en bijvoorbeeld de waarde van een woonboot te bepalen. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er voor iedere ligplaats een afzonderlijke analyse gemaakt dient te worden. Reguliere koopwoningen laten zich wat dat betreft een stuk gemakkelijker financieren. Het is op dit moment niet duidelijk of de Rabobank hiermee door zal blijven gaan of dat de stekker er daar uiteindelijk ook uit gaat. Met name bezitters van een woonboot zullen dit nieuws goed in de gaten moeten houden, omdat de ontwikkelingen van invloed zijn op de waarde van hun woonboten.

LWO hard aan de slag

De Landelijke Woonboten Organisatie (LWO) is op dit moment hard aan het werk om andere geldverstrekkers te interesseren in dit deel van de markt. Het gaat om enkele honderden nieuwe hypotheekcontracten per jaar. Tot nu toe is het niet gelukt om een partij te vinden die de taken van ING wil overnemen. Met name de nieuwe spelers lijken niet enthousiast voor dit deel van de markt, zij willen zich vooral richten op de meer eenvoudige zaken. De LWO zal de komende tijd door blijven gaan in de zoektocht naar nieuwe geïnteresseerde partijen, om naast de Rabobank nog voor één of meer andere aanbieders te zorgen.

Een ieder die een woonboot wil financieren met een hypotheek is daarvoor nu aangewezen op de Rabobank. ING is per 1 oktober gestopt met het aanbieden hiervan, volgens de bank omdat de markt te klein werd. Het feit dat er nog maar één aanbieder over is zal kopers waarschijnlijk niet helpen in hun onderhandelingspositie.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.