Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

DNB noemt aflossen op hypotheek de beste investering

DNB noemt aflossen op hypotheek de beste investering
17 okt 2016

Langdurige lage rente

De bankpresident waarschuwt daarvoor, omdat het een bedreiging kan vormen voor het verdienmodel dat banken hanteren. De lage rente is een gevolg van het beleid door de Europese Unie en kan nog een behoorlijke tijd voort blijven duren. Het is volgens hem daarom van belang dat de banken daar goed mee om leren gaan, door hun verdienmodel aan te passen. De lage hypotheekrente is fijn voor huizenbezitters, maar aan de andere kant een probleem voor spaarders. De rente benadert de 0%, waardoor het spaargeld niets meer oplevert. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor de bankensector er anders uit zal moeten gaan zien. Met betrekking tot de hypotheek biedt het meer mensen de kans om te profiteren van de lage rentes die er beschikbaar zijn.

Inflatie werkt in ons voordeel

Volgens Knot kunnen we daarnaast blij zijn met de lage inflatie op dit moment. We profiteren nu bijvoorbeeld van 1 procent rente per jaar en een lage inflatie van 1 procent per jaar. Dat is volgens hem nog altijd beter dan een spaarrente van 8 procent waar aan de andere kant een inflatie van 10 procent tegenover staat. Tegelijkertijd kondigde Triodos aan dat het de spaarrente verlaagt van 0,2% naar 0,1% per jaar. Dat betekent dat het nulpunt de volgende stap kan betekenen. Veel spaarders zullen op zoek gaan naar andere mogelijkheden om toch weer rendement te maken. Volgens DNB is het aflossen op de hypotheek dan een goede keuze.

De Nederlandsche Bank (DNB) geeft aan dat het aflossen op de hypotheek op dit moment de beste investering is. Dat levert volgens bankpresident Klaas Knot op dit moment het meeste rendement op. Bovendien geeft hij aan dat we ons mogen voorbereiden op een periode van een langdurige lage rente.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online