Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt nog verder op stoom in september

Woningmarkt nog verder op stoom in september
22 okt 2016

Meer woningen verkocht in alle provincies

De ontwikkelingen op de woningmarkt gelden bovendien voor het hele land, er werden in alle provincies meer woningen verkocht. De grootste plus was in september voor Zeeland. Daar werden ruim 37% meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook in Friesland was er sprake van een flinke plus (20%), al is dit toch de provincie waar de groei het minst groot was. Vooral vrijstaande huizen deden het goed, daarvan werden er flink meer verkocht dan een jaar geleden. Ook ten opzichte van de maand augustus was er sprake van een stijging. Het gaat met een gemiddelde groei van 5% om een minder grote stijging, maar het geeft goed aan dat de woningmarkt nog altijd in de lift zit.

Minder executieveilingen

Het Kadaster houdt bovendien bij hoeveel hypotheken er worden afgesloten, iets dat wat kan vertellen over het aantal woningen dat er op korte termijn verkocht zal worden. Er werd in september een kleine 29.000 hypotheken afgesloten, ook meer dan een maand eerder en veel meer dan een jaar eerder in dezelfde periode. Het aantal executieveilingen nam aan de andere kant juist af. In totaal werden er op deze manier 50 woningen verkocht, wat een daling van 40% betekent ten opzichte van vorig jaar. Dat geeft aan dat minder mensen problemen hebben met de betaling van hun hypotheeklasten.

De woningmarkt is al geruime tijd bezig met een opmars en daar lijkt voorlopig bovendien geen einde aan te komen. De woningmarkt trok in september verder aan. In totaal werden er meer dan 21.000 woningen verkocht. Het Kadaster geeft aan dat dit een stijging van het aantal verkochte woningen betreft van 29% ten opzichte van vorig jaar.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online