Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Rood staan beperkt mogelijkheden hypotheek

Rood staan beperkt mogelijkheden hypotheek
25 okt 2016

BKR-registratie voor creditcard

Per 1 december worden er strengere regels van kracht voor het BKR. Dat betekent dat alle kredieten vanaf €250 geregistreerd dienen te worden, al bij een looptijd vanaf een maand. Voorheen ging het om kredieten vanaf €500 met een looptijd van drie maanden. De nieuwe regels zullen er onder andere voor zorgen dat mensen die rood kunnen staan of een hoge limiet op de creditcard hebben minder geld kunnen lenen voor de aanschaf van een huis. Zelfs wanneer die limiet of mogelijkheid niet gebruikt wordt kan dit meetellen, omdat het BKR strenger om dient te gaan met dit type mogelijke kredieten.

Creditcard opzeggen voor aanvragen hypotheek

Een ieder die een huis wil kopen en daarvoor een hypotheek wil aanvragen doet er dus verstandig aan om goed te kijken naar de voorwaarden voor de betaalrekening en de limiet op de creditcard. Het is de moeite waard om die limiet mogelijk wat terug te schroeven of de creditcard zelfs helemaal op te zeggen. Dat kan duizenden euro’s schelen, met betrekking tot de maximale hypotheek. Die valt een stuk lager uit als het gevolg van een limiet op een creditcard. Een ieder die een hypotheek wil gaan aanvragen doet er dus verstandig aan om hier op voorhand naar te kijken en na te gaan of die limiet daadwerkelijk nodig is.

Mensen die rood mogen staan op hun betaalrekening of een hoge limiet hebben op de creditcard kunnen binnenkort minder hypotheek aanvragen. Dat heeft te maken met strengere regels voor het BKR, waardoor ook deze kredieten voortaan geregistreerd zullen worden. Het kan tot duizenden euro’s schelen voor de maximaal af te sluiten hypotheek op basis van het inkomen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.