Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vijf aanbieders maken online hypotheek mogelijk

Vijf aanbieders maken online hypotheek mogelijk
12 nov 2016

Vijf aanbieders en vier in de wachtrij

Voorlopig is er sprake van vijf aanbieders die hiermee aan de slag gaan. Het gaat om Argenta, Lloyds Bank, BijBouwe, Munt Hypotheken en ASR. Zij hebben besloten dat ze het aandurven om klanten zonder advies een hypotheek aan te bieden. Daarnaast staan er nog vier partijen in de wachtrij, waaronder MoneYou. Deze hypotheekverstrekkers lijken de kat nog even uit de boom te willen kijken. De kans is groot dat zij vooral benieuwd zijn naar het kennisniveau bij klanten. Het is van groot belang dat zij zich goed voorbereiden op het afsluiten van de hypotheek, omdat het gaat om een in veel gevallen financieel complex product.

Belangrijkste aankoop in het leven

Volgens verschillende hypotheekadviseurs is het een opvallende stap van de verschillende verstrekkers. De eigen woning is voor veel mensen de belangrijkste aankoop in het leven, waarmee een grote som geld gemoeid is. Dat geldt voor de hypotheek die er wordt afgesloten, maar ook voor het eigen geld dat er in veel van de gevallen wordt ingebracht. Het betekent in de praktijk dat het advies ontbreekt bij een grote aankoop die mensen veelal maar één of twee keer doen. De komende tijd zal moeten uitwijzen of klanten inderdaad in staat zijn om alle informatie zelf op een rij te zetten. Voorlopig is er sprake van een proef, die bij een positief resultaat waarschijnlijk een vervolg zal krijgen bij een grotere groep hypotheekverstrekkers.

Vijf aanbieders van hypotheken slaan de handen ineen en maken het mogelijk om online een hypotheek af te sluiten. Er is dan geen sprake van advies, waardoor de kosten lager liggen dan bij een hypotheekadviseur. De hypotheekverstrekkers verwachten dat klanten voldoende kennis hebben van hypotheken om die zelf af te kunnen sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.